16.1.13

Hukum Inai Rambut




Lama tak update blog kan . 
**Shuh Shh.. Halau tikus .
Maybe lepas ini Hazirah akan jarang update lgy dah . 
Okey , kita straight to the point je lah . 
Hazirah nak citer tntg "Menginai Rambut"
Mesti ramai yang suka inai rambut kan ?
Tapi.. korang tahu tak hukumnya ? syaratnya ? 


Jom layan video Ustaz Azhar Idrus :


" Hukum perempuan Inai Rambut "



" Hukum LELAKI inai rambut "


Maybe ada lagi sesiapa yang tak tengok lagi video
UAI ni . Hazirah mengalu-alu kan korang untuk melihatnya :)
Hope korang mengerti yaaaa ~
Lepas ni Hazirah update tentang hukum mewarnakan rambut .
Tapi kan.. hukum warnakan rambut dan inai rambut
lebih kurang jea .
Sunat / Harus seseorang itu mewarnakan atau inai
rambut JIKA RAMBUT SUDAH BERUBAN .
Bagi apa Hazirah faham.. 
Warna HITAM mmg Haram digunakan untuk mewarnakan 
rambut bagi yang sudah beruban . 
Warna Kuning / Oren / Merah baru boleh ;)

Okey lah . Bye ~
Dan Assalamualaikum :]


4 comments:

jaakechik said...

tengkiu share! sgt bagus untuk panduan semua muslimin dan muslimat :)

Mira MeeraiKiroro said...

thanks share dear..:)

Mira MeeraiKiroro said...

Saya nak masuk iklan selama 5 bulan dalam blog Hazirah

qanaah said...

assalamualaikum hazirah. BW dan follow. mind to follow back?? :)) dan sy nak masuk iklan di blog hazirah boleh?^^tq <3 keep on with UAI ;)