28.1.12

Adoiihhh.. -_-'

Huhuhu , sedihnya.. Korang nak tau sebab apa??
Kali ni dah kali ke-4 laptop Compaq aq rosak..
Malam tadi , masa ayah aq nak pakai laptop aq , pasang2
trus x keluar apa.. Cuma keluar warna biru je..Hish laptop
ni.. Menyusahkan orang je.
Kalau beli laptop laen kang Ko merajukk..
Ayah aq kata simpan dulu buat 2 bulan ni..
Ayah aq nak kumpul duit dulu.. Act aq masa tu
marah , benci... Dahlah banyak fail aq dalam laptop tu..
Harap ko cepat sembuh.. And x kan rosak lagi..

Ok , skrg korang dapat kan rasa-kan macam mana?
KbaI.. Adik aq dah bising ni nak pergi kedai..
BYE!~

27.1.12

New Header!

Hye alls , buat apa tu?? Nampak tak header baru tu..
Hahaha , comell kan! Hello Kitty...
Nak tengok lebih dgn lebih baik?? 
-
-
-
-
-
-
-
-
Cantik tak?? Siapa kat sini kata tak cantik??
Nampak ni penumbuk.. Tak nampak? Memanglah x nampak..
Nanti kang Sys ni marah kang.. Sbb header ni dia yang buat..
Thanks ya sys Tya!! Jasamu akan ku kenang..
Namun aku akan ingatkankanmu 
untuk Centerkan Header ku bila 
Internet mu tidak lembab.. Hehehe.. Jiwang sudah..

Kepada Sys Tya yang kiut miut tu , saya nak kasi 
satu hadiah , (hadiah tu wujud dalam gambar)
TERIMALAH




P/S : Cantikkan camera sys Tya ni..
Semoga , suatu hari nanti , sys tya akan ada camera ni.. Hiwhiw


^-^ , Ok that's all.. BYE~


25.1.12

Jom Cek Berat Blog!

Jom Cek Berat Blog nak tak? To semua bloggers sekalian
yang selalu and suka mengedit blog nie.. Korang ekna tau jugak , 
berat blog korang.. Jangan nak mengedit je blog.. Tapi
blog berat / lambat loading nya kan susah..
Sebelum tu , nak kasi korang info berat blog ni japp:::


1. 10kb-29kb = Terlalu ringan. Tambahkan widget agar stabil.
2. 30kb-40kb = Ringan. Tambahkan widget agar stabil.
3. 41kb-69kb = Bagus / Stabil
4. 70kb-80kb = Masih baik / stabil
5. 81kb-90kb = Awas (!) Blog anda berat (!) 
6. 91kb-100kb = Perkemaskan / ringkaskan layout & widget blog anda (!)
7. 100kb keatas = Edit semula blog anda (!) 
Kurangkan penggunaan widget yg tak perlu (!)

Dah bersedia untuk Cek? Jom!

24.1.12

Baca Je Lah Kalau nak..


Hye , semua !!  Akhirnya dapat juga saya online..
Setelah ber abad2 x online..
Cehh , macam berabad2 konon.. Sehari pon  x lps..
Semalam x dapat online Sebab sibuk menyiapkan
Kerja kerja kerja kerja kerja kerja kerja
kerja kerja kerja sekolah..
Nak tau tak sebab apa kerja tu saya taip samapai 
10 kali??  Sebab saya ada 10 kerja sekolah..
Antaranya ialah :-
BM , BI , MT , MZ , PSV , 
AG , 
Dan bermacam lagi..
Oklah , BYE! Sebenarnya x boleh online lama2
sangatt.. Nanti terus leka..

21.1.12

Cute Backgrounds Polka Dot With Tuto

  Hye , semua.. Nak tengok tak satu background comell.? Comel sangat ke pon?
Ehem , -_-' Scroll lah ke bawah dan tengok lah background tu.. Cantik gakk,
Kalau korang suka ambik lah , tapi jangan lah kalau dah ambik blah macam tu je , Like or Komen pliz..
Macam mana nak ambik? Right Klik , save images..
And nak tau macam mana nak masukkan ke blog? (4newbloggers)
Scroll lagi ke bawah!











Tak tahu macam mana nak masukkan? 
Firstly , LOGIN -> DASHBOARD -> DESIGN ->
TEMPLATE DESIGNER -> BACKGROUND ->
AND


Klik gambar untuk tumbesaran








Shoutbox Icon #3

Hyep  ,  apa khabar? Ni ada serba sedikit shoutbox icon yang ketiga punya...
   Kalau korang nak ambik je lah.. Tapi wajib/mesti Like or Komen.. 
Kalau tak berdosa! hehehe
Hope korang  suka and like!.. =D


http://2.bp.blogspot.com/-fLuNhRplpPA/TxqPBO_sUeI/AAAAAAAAAcw/GpXCIPMe9Hc/s1600/.....shoutbox+icon+9.png

http://4.bp.blogspot.com/-HNXFDwr4T0M/TxqPDUdO78I/AAAAAAAAAc4/8dm1gu16mxg/s1600/....shout+icon+6.png

http://1.bp.blogspot.com/-QtEouritLo0/TxqPF1JOHbI/AAAAAAAAAdA/ur17oLCzi9w/s1600/....shout+icon.png


http://3.bp.blogspot.com/-LWphvDyVEhc/TxqPIQih74I/AAAAAAAAAdI/-TNGBW_KfVE/s1600/....shoutbox+icon+3.png

http://4.bp.blogspot.com/-VVwklaFUhMk/TxqPMWBZzrI/AAAAAAAAAdQ/CHD_woi4fAg/s1600/....shoutbox+icon+10.png



20.1.12

My new twitter


Kenapa? Saya ada twitter baru ke?
Eehh , tak lah... Saya tak pernah ada twitter..
Buat pengetahuan :


tu lah my first twitter.. Korang jemput follow
yea.. :)

Apa pendapat korang tentang twitter saya?
Cantik x?
Ala, pink-pink gitu.. ;)

Kalau korang follow twitter saya,saya takkan
ketinggalan atau terlupa untuk follow
back twitter korang tu.. Folow ye 
twitter saya! Pliz.. =D

Ok,lah.. Bye !!!!

Saje tempek benda atas ni kat sini.


19.1.12

My next Blog

     Hye semua , untuk makluman semua , saya dah ada kagi blog.. Kira ni lbog yang ke tiga lah..
Nak tengok tak blog tu? 
Kalau tak mahu , GET OUT! huhuhu..
Jangan ambik hati.. Kidin2 macam tu je..


            KLIK SINI

Dah klik? Good! Tu lah blog saya nest punya!
Tau lah blog tu x seberapa sangat.. Baru lagi do!
Dalam proses mengedit ya!..


                       K,lah.. a litle Good Bye'





14.1.12

변경 - byeongyeong


       Eerrmm , korang paham tak apa maksud title entry ni ?? 
Tu dalam bahasa korean.
Kepada yang tahu Good..
Kepada yang tak tahu , nak tau tak? Maksud dia adalah:-
                               (klik gambar untuk tumbesaran yang baik)

Nampak tak? Kalau tak nampak lagi tak tahulah cam ne..
'PERUBAHAN'
(tajuk entry ni)

Apa yang berbubahnya?? Korang tak nampak ke blog saya ni dah berubah?
Antaranya adalah :-
1)Welcome Image
2)Cursor
3)Background
4)Lagu
5)Top Button
 6)Link Hover

Itu je kott , ada lagi , banyakk...
Tapi yang enam kesemuanya di atas , itu je kott
perubahan baru2 ni dibuatt...

Japp , kenapa saya tukar Welcome image,cursor apa semuanya tu lah?
Nak tau sebab apa?

Sebab yang lama punya tu buruk and barai..
Lagi pon saya nak makeover balik blog saya ni jadi yang 
lebih baik and Terbaekkk!
yE kE?? 

 Ok , BYE !


13.1.12

Cursor Comel rama-rama

   HYe ,
Tahu x cursor tu apa??? Tahu? Good!
Kalau x tau scroll ke bawah dan tengok lah , tu lah nama 
    dia cursor.. Kalau nak letak kat blog korang , just copy kod 
bawah gambar yang korang suka tu .... And then , pergi ke 
DASHBOARD --> DESIGN --> PAGE ELEMENTS --> ADD GADGET
--> HTML/JAVASCRIPT




<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/62.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/62.gif), auto;} </style>
<a href="http://ego-box.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/63.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/63.gif), auto;} </style>
<a href="http://ego-box.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/64.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/64.gif), auto;} </style>
<a href="http://ego-box.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>




<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/65.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/65.gif), auto;} </style>
<a href="http://ego-box.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


<style>body {cursor:url(http://ego-box.com/cursors/66.ico), url(http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/vf/yours/cursors/66.gif), auto;} </style>
<a href="http://ego-box.com" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>





                    Kalau Dah Ambik tu jangan lupa komen or like ye!!

12.1.12

Some Header #1


and hye, Saya ada 4 header nak tunjuk kat korang.
Kalau korang nak , ambik lah...Tinggalkan 
komen ye kalau dah ambik..
 Saja saja je nak try buat header..
 Try2, ni lah jadinya.. Lawa tak?






1.1.12

Shoutbox Icon #2

Assalamualaikum too korang yang baca entry saya ni...!
             Kali ni pulak saya nak bagi korang shout box icon yg brgmbr.. 
  Hope korang suka..
 Ambillah yang mana korang suka..
 Ha , kalau dah ambil tu jangan lupa tinggalkan komen ye..



http://4.bp.blogspot.com/-T8IaAYK1JXs/TwEv5byZ7DI/AAAAAAAAAXE/EaW9mNJg2EY/s1600/....shout+icon+1.png


http://4.bp.blogspot.com/-10xCp4Q4ltA/TwEv578kcWI/AAAAAAAAAXM/xWwdRxHK4Is/s1600/....shout+icon+2.png

http://4.bp.blogspot.com/-NwHCORHubAg/TwEv7PIxLMI/AAAAAAAAAXU/ZQO-3PoFX5A/s1600/....shout+icon+3.gif


http://4.bp.blogspot.com/-Uth8tM64F_8/TwEv8Hsq0OI/AAAAAAAAAXc/IttDV55V2So/s1600/....shout+icon+4.png

http://1.bp.blogspot.com/-nwf6CNi5g9c/TwEv9NLYoZI/AAAAAAAAAXk/kReoTUIE28A/s1600/....shoutbox+icon+2.png