31.12.11

Freebies : Shoutbox icon #1

   Assalamualaikum semua , =)
                       Buat apa tu?  Nampak tak kat bawah ni , ada sikit Freebies.. Usha sikit.. Usha lhaa lama2 sikit.. Lagipon ni bukannya saya punya.. 
       Suka taa? Kalau suka ambik je lhaa , Macam mana nak ambikk?' Kalau pandai korang mesti tau , 
                             Nak, ambik ahh kalau ada yg kowang suka :---



http://3.bp.blogspot.com/-07-b0Pc4WpA/Tv_ay0UX8VI/AAAAAAAAAUI/Q__jm5OA_Jc/s1600/....shout+icon+7.png



http://4.bp.blogspot.com/-tG6N3UMR8gw/Tv_azmFIGFI/AAAAAAAAAUM/HPqp9l7UtXg/s1600/....shout+icon+8.png



http://4.bp.blogspot.com/-71hWCNTk3i8/Tv_a0ITIxdI/AAAAAAAAAUY/wv7Oi9dFw1E/s1600/....shout+icon+9.png



http://2.bp.blogspot.com/-U3t_b50ANvk/Tv_a1eL6WRI/AAAAAAAAAUc/YlxGBGOK18s/s1600/....shout+icon+10.png



http://4.bp.blogspot.com/-M1Hb0xJZ3Vg/Tv_a11JpVsI/AAAAAAAAAUo/o95HxXlEvfk/s1600/....shout+icon+11.png

#Kalau dah ambik tu pandai2 lhaa komen yew!


30.12.11

◤New Year New Resolutions◥

Salam sumer , 
1st saya nak ucapkan :-
-
-
-
-
-
Cuti sekolah dah nak habeeh, Lagi bape hari je nak sekolah..
Hari ni ialah hari terakhir bulan 12 tahun 2011..
Besok plak tahun 2011..
Yeay , saya semakin meningkat usia..!
Tapi , tahun depan nak UPSR , ayah ngan ibu suwuh baca
buku banyak-banyak.. 
Hhhmm , nak jadi pandai lhaa katekan..
Skang ni aq dah mula start baca buku...

Tak nak hampakan impian ibu ngan ayah suwuh dapat 5a
ngan masuk asrama.. (Anak solehah)
Hish, x sabar nya besok... (Apa yg x sabarnya)..
Nak khawin ke? Hamboihh , aq muda lagi..
Sepatutnya pikir pasal pelajaran ini tak,
Ye lhaa , x sabar besok sebab nak gi D.B.I
nak tengok bunga api sambil jalan-jalan round 1 Ipoh..
Sambil jalan-jalan , Cari makan.. HEHEHE`


Hye , banyak dah ni lari tajuk.. Se
benarnya nak citer pasal `NEW YEAR NEW RESOLUTION'
Atau lebih di kenaali sebagai:
`TAHUN BARU AZAM BARU'

Azam saya tahun 2011 ni adalah:
(bunyikan drum)
(Jenk-jenk-jenk)
-
-
-
-
1) Nak dapat Lima A, 
2) Sama seperti di atas.
3)Nak masuk asrama.
4) Sama seperti di atas.
5)Nak jadi orang yang berguna kpd masyarakat dan negara..
6) Nak lagi , tengok kat kotak wishlist kat blog ni,
Kat `WISHLIST PART'..

Selesai dusah Azam saya.. Azam korang plak,apa?
Hope korang sudi kongsikan di kotak komen @-@



Bubbye All Readers..! Selamat tahun baru...
^◕‿◕^



28.12.11

Trip Cameron Highland,`


<<Ok , sambungan drpd entry yg ni :- CLICK SINI

Saya kan dah janji dah nak buat entry pasal Trip saya ke Cameron Highland
tu.. Ala, yg balik hari tu.. x ingat??

Sorry lhaa , lambat tulis.. Ye lhaa SIbuk sikitt.!

Selasa : gi mandi kat lumut..
So , Rabu malam pukul 11:40 ni lhaa yg boleh tulis..

Ni ha meihh, ada sikit gambar buruk sikit 
saya nak kongsikan :

                                           
                                             Gambar buruk.. Ni lhaa bantal Strawberry
                                                   ayah saya beli kat sana.. mahal gak..


Hhmm , gambar burukk , 
Strawberry Fluffy Bun.. Meihh sini.. Kasi beli.. ^-^


Mari pilih kakak-kakak , abang-abang..
Hahaha , 2 singgit.. 


Lokasi : Di sebuah pasaraya di Cameron Highland..


My lita Sista.. Sebok ngan ballon dia tu.


Snap from atas.. Cer teka mana kereta saya..
Klu : No klu... >-<


Hahaha, Umar Rifqi Si bayi comell..


Untitled *No caption given.. ^_^


Just nak tunjuk Pemandangan tuhh je.. Ala , Kabus tuhh..

ALKISAHH , ~Tamat sudeyh.. 
Sebenarnya banyak lagi gambar.. 
Tapi x larat nak upload... K lah.. Bye~`



P/s : Cuaca kat sana sejuk gilerr..


25.12.11

Penatnya` (Jalan-Jalan)

Hye , buat apa tu?  #Ngah baca entry aq ni lhaa kan..
Hish , apa yang penatnya ni? Penat lhaa..
Saya baru balik dari Cameron Highlands.. 
Balik-balik trus mandi.. Pastu bukak lappy..
*Senang idop aq kan.. hahaha , `
Hish , penat gilo, pergi pagi balik malam.. Kira cam balik hari lhaa
tu gak kan..
Sebenarnya saya ada snap some pic.. Tapi penat lhaa.. 
Lagipon x upload lagi dlm lappy.. -,-
Nnti saya akn masukkan dlm blog ni yea.. 
(Nanti bermaksud besok atau lusa)
Best jugak eaa , pergi sana.. Shopping habes kitorang..
Yg paling sedap sekali 
Strawberry disaluti chocolate...
Emm,YUMMY !

P/s : Pic yang dicuri oleh saya di Google Chrome...

23.12.11

Back T0o SchO0l..


ASSALAMUALAIKUM ,

Wat ape Uh? Sihat ke? Harap-harap korang sihat lah.. Kan tak lama lagi nak sekolah..
Kepada yang sihat tu jangan lhaa plak main panas , karang daripada sihat jadi sakit..
Sekolah lagi baper minggu je kan.. Bape hari je ponn.. Haii, taon depan saya nak UPSR!!
Tolong doakan saya dapat 5A. Kepada orang yang mendoakan saya, saya harap dia 
berjaya dunia akhirat.. Amin~

Barang sekolah sumernya dhaa beli.. Ad segelintir je barang yg belum saya beli lagi.
Kena beli cepat-cepat nie.. Ye la,kan barang semakin lama semakin sikit..
Yg belom saya beli lagi ialah ______(bla,bla,bla)

Korang ,baca bwh ni japp , :-----
-Semasa cuti panjang : bosan giler duduk rumah,baik pergi sekolah dpt jumpa kwn.
-Semasa sekolah : Alahaii , bila nak cuti sekolah ni. Malasnya nak gi sekolah.........

Hahaha.. FAKTA dan kebenaran seorang murid sekolah.

Ok lhaa, Entry bosan ni akan Diakhiri sebentar lagi.. 
Bukan sebentar lagi , tapi sekarang..
Jap,jap.. Sekarang..

P/s :  Cikgu yg sedg mengajar...

21.12.11

Anda Seorang Yang Pemalas?


Hye , Buadd apa too ?
Rasanya , tetiba je tercetus idea nak update citer setelah sekian lama x de idea nak update.
Citer saya kali ni plak bertajuk :-

M.A.L.A.S

Ha , amende tu? 
"Mak.  Andam. Lena. Atas. Selimut. ?"

Salah lhaa~ Jawapan yang betol adalah :
(Jenk-Jenk-Jenk)
-
-
-
-

Logik x ayat nie? haha.
Pemalas ni memang sifat manusia , kebanyakan manusia x leh lari dari sifat pemalas.
Kadang2 bila kita rasa susah , rasa x reti , mesti kita akan cari macam-macam alasan
untuk x buat sesuatu benda yg kita fikirkan. Hurm cam ne nak buangkan sifat
Pemalas ni dalam diri kita yea?? Ada cadangan..
(Berikan komen)

Doa hindari sifat pemalas :-
    "Wahai Tuhanku , aku berlindung dengan Engkau daripada sifat lemah dan malas , takut dan bakhil dan aku berlindung dengan Engkau daripada azab kubur dan aku berlindung dengan Engkau daripada kesusahan masa hidup dan masa mati."


P/s : Sanggup beratur panjang kerana malas nak naik tangga. -_-
(Jangan lah sampai cam ni pak cik mak cik oii)
-Sekian Terima Kasih-

14.12.11

Nangka , Cempedak ?? =_="

                             Assalamualaikum..  Hyep, entry saye kali ni tentang makanan/buah.. Huhuhu , Haishh , Buh apa lah plak yg jadi mangsa tntg entry kali ini ? Hhmmm , |Nangka | Cempedak |  Uh , 0k.. Layan jap gmbr kat bawah nie :-


  VS. 

Ok , sebenarnya saya x reti cam ne nak bezakan diantara buah nangka dan cempedak .. ;P
HaHaHaHa,, dah lhaa masatu pekse keluar soalan yg berupa seperti ini :

(XOXOXOXO)
hahahaha..sorry saya pon dah lupa..

K , berbalik kepada cerita , Haish, cam ne yeh nak bezakan buah di atas. Yg saya tahu 
cempedak SEDAP ! hehehe.. 

Yess , akhirnya saya dapat pon jalan penyelesaian Cara Untuk Membezakan
Buah Nangka Dan Buah Cempedak.
Jawapannya ialah = Buah nangka lebih tebal dari buah cempedak..
 Hish , baru ku tahu Seihh..Senang je jawapannya.. 
Kalau ada lagi pendapat laen post in comment yer.. ^_^

-TQ FOR READING THIS ENTRY YAW!-



12.12.11

Jom Tengokk~ (dengar ceramah) !


*Hyep , buat apa tu ? Kalau x de buat apa-apa , Buat bodo#.. hahaha..(juz kidin).
^_^  K ,K,K, Jom layan  jap video kat bawah ni ~  Video apa? 
= Answer : Hukum Wanita Letak Gambar Di  Facebook..
Nak tengok taa?? Jgn lhaa blah dulu~ Dengan segala hornatnya dipersilakan :-


Pesanan : Sila buka telinga luas-luas semasa mendengarnya , harap anda tidak terlentokk~
            ----- Cowi lah because bunyi lagu blog ni mengacau.. Pndai-pndai lhaa kome. Sila tekan link di video untuk melihatnya di new tab and trus pangkah blog saya.. T_T (Berkorban Demi Anda) Hehehe..


                             -THANKS FOR READING THIS ENTRY YAW!-

6.12.11

♧Hari Yang Bosan? ☹


          Hyep pren , Buat apa tu? Adakah anda kebosanan seperti saya? Naa, Bosan tak lah sangat.. Saya tengok ramaiorang update status kat Facebook Ayat dia cam ni ::
 1)Bosan giler ari ni.
2)Aq boleh jadi giler bila aq kebosanan.
3)Bosan giler duduk umah.
Abes tu, nak buat cam ne kan?  K, tengok cam saya ni . Bila saya bosan ini lah jadinya benda tak patut :



Ha , gambar di atas menunjukkan yang saya sedang kebosanan.

Ok , Pagi , tengahari aktiviti saya ialah Main laptop. Pada tengahari hari ni Jiran sebelah saya nak ada akan
RAINBOW EXPLORERS... Sebenarnya semalam dah buat , tapi ada yang main tipu and x puas hati sebab kalah hari ni buat lah lagi sekali..Hmm, ☹.  Malam pulak saya akan rindu kepada kawan kawan saya , oleh itu saya akan texting or calling my friends ☏. Jangan salah paham ye.. Pompuan bukan lelaki. Ok , petang lupa plak nak citer. Petang kalau tak hujan kitorang main bola atau main badminton ☄. 

Ok , penat menaip menandakan sampai disini sahaja entry saya kali ni.. K, bye!!

-Ⓚ-

3.12.11

•►Lawak Antarabangsa?

               Assalamualaikum , Hye. Tengah bosan ke? Jom baca cerita lawak2 kat bawah ni. Sure Korang happy. Tapi,mungkin korang dah pernah dengar cerita ni.
  1)     Mak: Lesen! tolong beli santan!
            Lesen: Lesen tgh main PSP la mak!
            Mak: Otak! tolong mak beli santan!
            Otak: Otak tgh berak la, mak!
            Mak: Kad pengenalan, tolong beli santan!
            Kad pengenalan: Kad pengenalan tgh main facebook la mak!
             Mak: Gila, tolong beli santan!
            Gila: Ok, mak!


       Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju.

           Gila: Ada apa, encik?
           Polis: Mana lesen?
          Gila: Lesen tak ada dgn saya, dia tgh main PSP.
          Polis:Kad pengenalan kamu mana?
          Gila: Kad pengenalan tgh main facebook.
          Polis: Kamu tak ada otak ke?
          Gila: Otak tgh berak. Polis kenal keluarga saya ke? Semua nama adik beradik sya encik tahu.
           Polis: Awak ni gila, ya?
          Gila: Nama saya memang Gila.


2)  Seorang pelajar terserempak dgn guru kelasnya
        Guru : Mne yuran yg cikgu suruh bayar semalam??
        Pelajar tersebut terus lari meninggal kn gurunya
        Guru : Kenapa lari??? Cikgu belum abiz cakap lagi.
        Pelajar : Cikghu suruh sye lari.
        Guru : Bila mase pulak cikgu suruh kamu lari??
        Pelajar : Cikgu cakap yuran (You Run)
        Guru : ??????????????????

3)   Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer…! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat
bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah
abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.



~TAMAT

-TQ FOR READING THIS ENTRY YAW!-