31.12.11

Freebies : Shoutbox icon #1

   Assalamualaikum semua , =)
                       Buat apa tu?  Nampak tak kat bawah ni , ada sikit Freebies.. Usha sikit.. Usha lhaa lama2 sikit.. Lagipon ni bukannya saya punya.. 
       Suka taa? Kalau suka ambik je lhaa , Macam mana nak ambikk?' Kalau pandai korang mesti tau , 
                             Nak, ambik ahh kalau ada yg kowang suka :---



http://3.bp.blogspot.com/-07-b0Pc4WpA/Tv_ay0UX8VI/AAAAAAAAAUI/Q__jm5OA_Jc/s1600/....shout+icon+7.png



http://4.bp.blogspot.com/-tG6N3UMR8gw/Tv_azmFIGFI/AAAAAAAAAUM/HPqp9l7UtXg/s1600/....shout+icon+8.png



http://4.bp.blogspot.com/-71hWCNTk3i8/Tv_a0ITIxdI/AAAAAAAAAUY/wv7Oi9dFw1E/s1600/....shout+icon+9.png



http://2.bp.blogspot.com/-U3t_b50ANvk/Tv_a1eL6WRI/AAAAAAAAAUc/YlxGBGOK18s/s1600/....shout+icon+10.png



http://4.bp.blogspot.com/-M1Hb0xJZ3Vg/Tv_a11JpVsI/AAAAAAAAAUo/o95HxXlEvfk/s1600/....shout+icon+11.png

#Kalau dah ambik tu pandai2 lhaa komen yew!


30.12.11

◤New Year New Resolutions◥

Salam sumer , 
1st saya nak ucapkan :-
-
-
-
-
-
Cuti sekolah dah nak habeeh, Lagi bape hari je nak sekolah..
Hari ni ialah hari terakhir bulan 12 tahun 2011..
Besok plak tahun 2011..
Yeay , saya semakin meningkat usia..!
Tapi , tahun depan nak UPSR , ayah ngan ibu suwuh baca
buku banyak-banyak.. 
Hhhmm , nak jadi pandai lhaa katekan..
Skang ni aq dah mula start baca buku...

Tak nak hampakan impian ibu ngan ayah suwuh dapat 5a
ngan masuk asrama.. (Anak solehah)
Hish, x sabar nya besok... (Apa yg x sabarnya)..
Nak khawin ke? Hamboihh , aq muda lagi..
Sepatutnya pikir pasal pelajaran ini tak,
Ye lhaa , x sabar besok sebab nak gi D.B.I
nak tengok bunga api sambil jalan-jalan round 1 Ipoh..
Sambil jalan-jalan , Cari makan.. HEHEHE`


Hye , banyak dah ni lari tajuk.. Se
benarnya nak citer pasal `NEW YEAR NEW RESOLUTION'
Atau lebih di kenaali sebagai:
`TAHUN BARU AZAM BARU'

Azam saya tahun 2011 ni adalah:
(bunyikan drum)
(Jenk-jenk-jenk)
-
-
-
-
1) Nak dapat Lima A, 
2) Sama seperti di atas.
3)Nak masuk asrama.
4) Sama seperti di atas.
5)Nak jadi orang yang berguna kpd masyarakat dan negara..
6) Nak lagi , tengok kat kotak wishlist kat blog ni,
Kat `WISHLIST PART'..

Selesai dusah Azam saya.. Azam korang plak,apa?
Hope korang sudi kongsikan di kotak komen @-@



Bubbye All Readers..! Selamat tahun baru...
^◕‿◕^



28.12.11

Trip Cameron Highland,`


<<Ok , sambungan drpd entry yg ni :- CLICK SINI

Saya kan dah janji dah nak buat entry pasal Trip saya ke Cameron Highland
tu.. Ala, yg balik hari tu.. x ingat??

Sorry lhaa , lambat tulis.. Ye lhaa SIbuk sikitt.!

Selasa : gi mandi kat lumut..
So , Rabu malam pukul 11:40 ni lhaa yg boleh tulis..

Ni ha meihh, ada sikit gambar buruk sikit 
saya nak kongsikan :

                                           
                                             Gambar buruk.. Ni lhaa bantal Strawberry
                                                   ayah saya beli kat sana.. mahal gak..


Hhmm , gambar burukk , 
Strawberry Fluffy Bun.. Meihh sini.. Kasi beli.. ^-^


Mari pilih kakak-kakak , abang-abang..
Hahaha , 2 singgit.. 


Lokasi : Di sebuah pasaraya di Cameron Highland..


My lita Sista.. Sebok ngan ballon dia tu.


Snap from atas.. Cer teka mana kereta saya..
Klu : No klu... >-<


Hahaha, Umar Rifqi Si bayi comell..


Untitled *No caption given.. ^_^


Just nak tunjuk Pemandangan tuhh je.. Ala , Kabus tuhh..

ALKISAHH , ~Tamat sudeyh.. 
Sebenarnya banyak lagi gambar.. 
Tapi x larat nak upload... K lah.. Bye~`



P/s : Cuaca kat sana sejuk gilerr..


25.12.11

Penatnya` (Jalan-Jalan)

Hye , buat apa tu?  #Ngah baca entry aq ni lhaa kan..
Hish , apa yang penatnya ni? Penat lhaa..
Saya baru balik dari Cameron Highlands.. 
Balik-balik trus mandi.. Pastu bukak lappy..
*Senang idop aq kan.. hahaha , `
Hish , penat gilo, pergi pagi balik malam.. Kira cam balik hari lhaa
tu gak kan..
Sebenarnya saya ada snap some pic.. Tapi penat lhaa.. 
Lagipon x upload lagi dlm lappy.. -,-
Nnti saya akn masukkan dlm blog ni yea.. 
(Nanti bermaksud besok atau lusa)
Best jugak eaa , pergi sana.. Shopping habes kitorang..
Yg paling sedap sekali 
Strawberry disaluti chocolate...
Emm,YUMMY !

P/s : Pic yang dicuri oleh saya di Google Chrome...

23.12.11

Back T0o SchO0l..


ASSALAMUALAIKUM ,

Wat ape Uh? Sihat ke? Harap-harap korang sihat lah.. Kan tak lama lagi nak sekolah..
Kepada yang sihat tu jangan lhaa plak main panas , karang daripada sihat jadi sakit..
Sekolah lagi baper minggu je kan.. Bape hari je ponn.. Haii, taon depan saya nak UPSR!!
Tolong doakan saya dapat 5A. Kepada orang yang mendoakan saya, saya harap dia 
berjaya dunia akhirat.. Amin~

Barang sekolah sumernya dhaa beli.. Ad segelintir je barang yg belum saya beli lagi.
Kena beli cepat-cepat nie.. Ye la,kan barang semakin lama semakin sikit..
Yg belom saya beli lagi ialah ______(bla,bla,bla)

Korang ,baca bwh ni japp , :-----
-Semasa cuti panjang : bosan giler duduk rumah,baik pergi sekolah dpt jumpa kwn.
-Semasa sekolah : Alahaii , bila nak cuti sekolah ni. Malasnya nak gi sekolah.........

Hahaha.. FAKTA dan kebenaran seorang murid sekolah.

Ok lhaa, Entry bosan ni akan Diakhiri sebentar lagi.. 
Bukan sebentar lagi , tapi sekarang..
Jap,jap.. Sekarang..

P/s :  Cikgu yg sedg mengajar...

21.12.11

Anda Seorang Yang Pemalas?


Hye , Buadd apa too ?
Rasanya , tetiba je tercetus idea nak update citer setelah sekian lama x de idea nak update.
Citer saya kali ni plak bertajuk :-

M.A.L.A.S

Ha , amende tu? 
"Mak.  Andam. Lena. Atas. Selimut. ?"

Salah lhaa~ Jawapan yang betol adalah :
(Jenk-Jenk-Jenk)
-
-
-
-

Logik x ayat nie? haha.
Pemalas ni memang sifat manusia , kebanyakan manusia x leh lari dari sifat pemalas.
Kadang2 bila kita rasa susah , rasa x reti , mesti kita akan cari macam-macam alasan
untuk x buat sesuatu benda yg kita fikirkan. Hurm cam ne nak buangkan sifat
Pemalas ni dalam diri kita yea?? Ada cadangan..
(Berikan komen)

Doa hindari sifat pemalas :-
    "Wahai Tuhanku , aku berlindung dengan Engkau daripada sifat lemah dan malas , takut dan bakhil dan aku berlindung dengan Engkau daripada azab kubur dan aku berlindung dengan Engkau daripada kesusahan masa hidup dan masa mati."


P/s : Sanggup beratur panjang kerana malas nak naik tangga. -_-
(Jangan lah sampai cam ni pak cik mak cik oii)
-Sekian Terima Kasih-

14.12.11

Nangka , Cempedak ?? =_="

                             Assalamualaikum..  Hyep, entry saye kali ni tentang makanan/buah.. Huhuhu , Haishh , Buh apa lah plak yg jadi mangsa tntg entry kali ini ? Hhmmm , |Nangka | Cempedak |  Uh , 0k.. Layan jap gmbr kat bawah nie :-


  VS. 

Ok , sebenarnya saya x reti cam ne nak bezakan diantara buah nangka dan cempedak .. ;P
HaHaHaHa,, dah lhaa masatu pekse keluar soalan yg berupa seperti ini :

(XOXOXOXO)
hahahaha..sorry saya pon dah lupa..

K , berbalik kepada cerita , Haish, cam ne yeh nak bezakan buah di atas. Yg saya tahu 
cempedak SEDAP ! hehehe.. 

Yess , akhirnya saya dapat pon jalan penyelesaian Cara Untuk Membezakan
Buah Nangka Dan Buah Cempedak.
Jawapannya ialah = Buah nangka lebih tebal dari buah cempedak..
 Hish , baru ku tahu Seihh..Senang je jawapannya.. 
Kalau ada lagi pendapat laen post in comment yer.. ^_^

-TQ FOR READING THIS ENTRY YAW!-



12.12.11

Jom Tengokk~ (dengar ceramah) !


*Hyep , buat apa tu ? Kalau x de buat apa-apa , Buat bodo#.. hahaha..(juz kidin).
^_^  K ,K,K, Jom layan  jap video kat bawah ni ~  Video apa? 
= Answer : Hukum Wanita Letak Gambar Di  Facebook..
Nak tengok taa?? Jgn lhaa blah dulu~ Dengan segala hornatnya dipersilakan :-


Pesanan : Sila buka telinga luas-luas semasa mendengarnya , harap anda tidak terlentokk~
            ----- Cowi lah because bunyi lagu blog ni mengacau.. Pndai-pndai lhaa kome. Sila tekan link di video untuk melihatnya di new tab and trus pangkah blog saya.. T_T (Berkorban Demi Anda) Hehehe..


                             -THANKS FOR READING THIS ENTRY YAW!-

6.12.11

♧Hari Yang Bosan? ☹


          Hyep pren , Buat apa tu? Adakah anda kebosanan seperti saya? Naa, Bosan tak lah sangat.. Saya tengok ramaiorang update status kat Facebook Ayat dia cam ni ::
 1)Bosan giler ari ni.
2)Aq boleh jadi giler bila aq kebosanan.
3)Bosan giler duduk umah.
Abes tu, nak buat cam ne kan?  K, tengok cam saya ni . Bila saya bosan ini lah jadinya benda tak patut :



Ha , gambar di atas menunjukkan yang saya sedang kebosanan.

Ok , Pagi , tengahari aktiviti saya ialah Main laptop. Pada tengahari hari ni Jiran sebelah saya nak ada akan
RAINBOW EXPLORERS... Sebenarnya semalam dah buat , tapi ada yang main tipu and x puas hati sebab kalah hari ni buat lah lagi sekali..Hmm, ☹.  Malam pulak saya akan rindu kepada kawan kawan saya , oleh itu saya akan texting or calling my friends ☏. Jangan salah paham ye.. Pompuan bukan lelaki. Ok , petang lupa plak nak citer. Petang kalau tak hujan kitorang main bola atau main badminton ☄. 

Ok , penat menaip menandakan sampai disini sahaja entry saya kali ni.. K, bye!!

-Ⓚ-

3.12.11

•►Lawak Antarabangsa?

               Assalamualaikum , Hye. Tengah bosan ke? Jom baca cerita lawak2 kat bawah ni. Sure Korang happy. Tapi,mungkin korang dah pernah dengar cerita ni.
  1)     Mak: Lesen! tolong beli santan!
            Lesen: Lesen tgh main PSP la mak!
            Mak: Otak! tolong mak beli santan!
            Otak: Otak tgh berak la, mak!
            Mak: Kad pengenalan, tolong beli santan!
            Kad pengenalan: Kad pengenalan tgh main facebook la mak!
             Mak: Gila, tolong beli santan!
            Gila: Ok, mak!


       Dalam perjalanan, Gila ditahan polis kerana memandu melebihi had laju.

           Gila: Ada apa, encik?
           Polis: Mana lesen?
          Gila: Lesen tak ada dgn saya, dia tgh main PSP.
          Polis:Kad pengenalan kamu mana?
          Gila: Kad pengenalan tgh main facebook.
          Polis: Kamu tak ada otak ke?
          Gila: Otak tgh berak. Polis kenal keluarga saya ke? Semua nama adik beradik sya encik tahu.
           Polis: Awak ni gila, ya?
          Gila: Nama saya memang Gila.


2)  Seorang pelajar terserempak dgn guru kelasnya
        Guru : Mne yuran yg cikgu suruh bayar semalam??
        Pelajar tersebut terus lari meninggal kn gurunya
        Guru : Kenapa lari??? Cikgu belum abiz cakap lagi.
        Pelajar : Cikghu suruh sye lari.
        Guru : Bila mase pulak cikgu suruh kamu lari??
        Pelajar : Cikgu cakap yuran (You Run)
        Guru : ??????????????????

3)   Ayah: Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer…! Apasal hah?
Anak: Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyak kat
bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adik jer, bintang dah
abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.



~TAMAT

-TQ FOR READING THIS ENTRY YAW!-


28.11.11

☆Fb Game 'Pet Society'

                Eeerrgghh , Salam.. Ok , hari nie , pada pukul 11;00 saya akan bercerita di Blog Tentang Facebook Game iaitu Pet Society.. Korang tak minat main game eaa ? Eehh , jgn bla dulu , baca entry nie dulu ... 


       Korang ada fb x ? Mesti ada kan .. K, dekat Fb korang search lah game Pet Society.. Pastu Main lah . Best.. Saya dah lama main game nie .. Kalau masuk tahun nie ,dah 3 tahun saya main game nie. Apa yang ada pada game ni , macam-macam.. Antaranya ialah :
   Tengok gambr di bawah...
                               |
                               |
                               |
                               |
                               |
                               |
                               |
                               |

Ini lah Pet Saya .. Nama dia Lavarinas.



Tu pet saya ngan Mayor , Dato' Bandar.





                                Itu pulak pet saya ngan pet Cik Iera Syeera..


Ha , usha sikit Dua gambar kat atas tu. Gambar bilik tidur ngan bilik mainan pet saya..


Ha , Tu Pet saya tu tgh Gali. Harap-harap lah dapat jumpa barang.. 


                            Ha , tengok tu.. Macam2 kedai ada untuk anda pergi beli barang...


Boleh pergi pancing juga , tengok tu saya dapat Ikan.. >_<

#Ok , that's all , berminat ? jangan lupa main game nie..


-TQ 4 READING THIS ENTRY YAW!-

20.11.11

Hari ANUGERAH Cermelang..SKPPL+ Keputusan UPSR..

                         
                                        Pictures: Mokhzaide Mokhtar (gambar curi)
                                        Edited: Nurul Hazirah (2 sbb lawa :-p)

                       --> Ha, nam pak x gambar kat atas tu?? Sape tu? Saye lah.. hakhak. Masatu Ada hari anugerah saya dapat hadiah anugerah tempat ke-4 + kehadiran penuh.. Serentak dgn itu, Pada hari itu juga ada lah Hari keluar keputusan UPSR. Agak merosotlah ckit sekolah sye kerana hanya 6 org sahaja yg dpt 5a  dulu ramai lah gak 12 org.. Hhhmm,bukan macam sekolah Pengakalan (not pengakaln pegoh) 25 org yg dapat 5a. darjah 5 pon 6 org dpt 5a Peperiksaan Akhir Tahun ini.. 


                     Ha, Tulisan ni warna hijau? Sebab saya kan pengwas pusat sumber, pakai baju warna PUTIH  HIJAU.. Nak citer apa lagi yeah.. X de lagi kot.. Kalau nak tanya apa2.. Postlah at Comment yew...




                                                  -TQ 4 READING THIS ENTRY YA-

18.11.11

♥→CUTi Sekolah KEMbaLI !!

         Salam,korang perasan tak, pejam celik pejam celik dah cuti sekolah pon.. Hemm, x dptlah jumpa kawan2 ku di kls 5 Bestari.Kpd budak dr kls Gemilang yg baru masuk kls Bestari tu aq nak nasihat ckit,kalau dah lama2 duduk kls Bestari, lama2 mesti bestlah. Koe x tau lagi tau. Sebelum lari tajuk saya nak ckp pasal cuti sekolah ni, mana korang akan pergi ye?? Ibu bapa kita x cuti pon depa kerja,kita yg cuti kan2.. 


         --> Rindunya kawan-kawan. Kita terpaksa tinggalkan darjah 5 dan pergi ke darjah 6. HHmmm,tahun depan dah lah nak UPSR.. Azam sye UPSR nanti ialah sama macam orang semua Nak dpt 5A. Ye lah,sebagai tmembalas jasa kedua ibu bapa kita. Apa apa pon cuti ni saya mesti:-


           1)Baca buku selalu.
           2)Laptop always.
           3)Solat pastikan cukup 5. INSYALLAH
           4)Muka buku pon always.(facebook)
           5)Sabtu & Ahad nak gi jalan2..
    
       Itu lah sebahagian drpd rancangan sye cuti sekolah ni.. Ye lah,mungkin time sekolah sye sibuk atau x de masa nak buat sume tu. Sekang ni, boleh ahh. 



                                             -TQ 4 READING THIS ENTRY YA..-

10.11.11

KOREA with GIRLS GENERATION~~~



Inilah Girls Generation kumpulan yang paling saya minati di dalam banyak-banyak kumpulan korea. Dan gambar dibawah ini pula ialah ahli kumpulan girls generataion yang paling saya minati  iaitu Jessica.
                                                                


                                            
                                     Ini lah Jessica... Untuk lebih kenali dia lihatlah maklumat yang tidak senerapa sangat dibawah tentang Jessica..


1) Nama panjang dia ialah Hwang Mi Young/ Tiffany Hwang. 
2)  Maksud nama dia ialah Daun bunga yang cantik. 
3)  Tarikh lahir dia ialah 1 Ogos 1989.
4) Berat badan dia 50 kg.
5) Tinggi dia pula 162 cm.
6) Hobi dia biasalah,menyanyi..


                     Itu sahajalah nampaknya maklumat yang boleh saya bagi tentangnya. Mana saya dapat semua maklumat ni?? Adalah.. Hiihihihi.~Saya bukan reka ye..




                       -THANKS  FOR  READING  THIS ENTRY  YAW! Tinggalkan komen anda sekali.-                               

6.11.11

★ Cara Jawab Telefon Yang bEtul..

"Sebenarnya cara jawab telefon yang kita amalkan adalah salah". Dan kebanyakannya same..terpikirkah anda untuk menjawabnya dengan cara yang betul? Jadi,disini kita akan menukarkan jawapannya(x le korang boring sangat kalau jadi operator).


1. Soalan: haloo, may i speak to bedah please?
Jawapan: maap. sini bukan balai polis.

2. Soalan: haloo, siapa disana?
Jawapan: ntah. saya kat sini,mane le saya tau sape kat sane..

3. Soalan: haloo, boleh saya bercakap ngan bapak awak?
Jawapan: nak cakap cakap je ler. buat ape tanye saya.

4. Soalan: haloo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: maap cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur.

5. Soalan: haloo, mak ade rumah?
Jawapan: mak takde rumah. bapak ade pasal rumah ni bapak yang beli.

6. Soalan: haloo timah, buat ape tu?
Jawapan: kan ke saya tengah bercakap ngan awak kat tepon ni..

7. Soalan: boleh saya bercakap ngan siti?
Jawapan: maap. nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye... time kacih.

8. Soalan: haloo, tolong panggilkan samad. saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: sila panggil sendiri.saya sibuk. maap

9. Soalan: halloo......
Jawapan: haloo. pusat sakit mental disini. anda ingin mendaftar?

10. Soalan: haloo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: maap. ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Soalan: haloo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: sila dail sekali lagi. kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Soalan: assalammualaikum...
Jawapan: waalaikummussalam..(tupp!..terus letak tepon. salam kite wajib jawab)







           Disini Saya nak tinggalkan Satu pantun Khas dr saya;
        
            

        Pecah kaca lapang dada, 

            Sudah baca harap tinggalkan komen anda.